Anime
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Anime

Bun venit pe Anime forum !

AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Ultimele subiecte
» Wellnigh as frugal as files
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeMier Aug 03, 2011 6:30 pm Scris de Vizitator

» Alle bijzondere dingen in de zaanstreek
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeSam Iul 30, 2011 7:42 am Scris de Vizitator

» Comentarii mini-dictionar - japonez
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeMier Dec 30, 2009 6:44 pm Scris de alinuta

» opini
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeMier Dec 30, 2009 5:19 pm Scris de alinuta

» Personaje preferate
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeMier Sept 02, 2009 12:30 pm Scris de shy_butterfly_hinata

» Personajul preferat
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeMier Sept 02, 2009 12:28 pm Scris de shy_butterfly_hinata

» pareri
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Aug 21, 2009 2:22 pm Scris de hinata_hyuga

» Modele de origami - cum se face un origami
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeJoi Aug 20, 2009 3:47 pm Scris de hinata_hyuga

» Quilling
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeJoi Aug 20, 2009 3:46 pm Scris de hinata_hyuga

» Ce este origami?
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeJoi Aug 20, 2009 3:44 pm Scris de hinata_hyuga

» Imagini - Origami
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeMier Aug 19, 2009 3:30 pm Scris de hinata_hyuga

» Daca ati merge in Japonia...?
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeDum Aug 02, 2009 12:32 pm Scris de hinata_hyuga

» NUMELE TAU IN JAPONEZA
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 31, 2009 12:25 pm Scris de hinata_hyuga

» kaleido star -pareri
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 31, 2009 12:21 pm Scris de hinata_hyuga

» Litera -Z-
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 24, 2009 11:26 am Scris de Andreea

» Litera -V-
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 24, 2009 11:25 am Scris de Andreea

» Litera -U-
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 24, 2009 11:24 am Scris de Andreea

» Litera -T-
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 24, 2009 11:24 am Scris de Andreea

» Litera -S-
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 24, 2009 11:23 am Scris de Andreea

» Litera -R-
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 24, 2009 11:22 am Scris de Andreea

» Litera -P-
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 24, 2009 11:21 am Scris de Andreea

» Litera -O-
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 24, 2009 11:20 am Scris de Andreea

» Litera -N-
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 24, 2009 11:19 am Scris de Andreea

» Litera -M-
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 24, 2009 11:18 am Scris de Andreea

» Litera -J / L-
Fullmetal Alchemist Icon_minitimeVin Iul 24, 2009 11:17 am Scris de Andreea

Top postatori
Andreea (322)
Fullmetal Alchemist Vote_lcap1Fullmetal Alchemist I_voti10Fullmetal Alchemist Vote_rcap1 
hinata_hyuga (194)
Fullmetal Alchemist Vote_lcap1Fullmetal Alchemist I_voti10Fullmetal Alchemist Vote_rcap1 
alinuta (81)
shy_butterfly_hinata (48)
NaRuTo_Rasengan (46)
Tsunade5Kage (1)
Parteneri

Fullmetal Alchemist

In jos 
AutorMesaj
Andreea
Administrator
Administrator
Andreea

Sex : feminin
Zodiac : Fecioara
Zodiac chinezesc : Caine
Numarul mesajelor : 322
Chakra : 583
Data nasterii : 22/09/1994
Data de inscriere : 04/02/2009
Varsta : 30
Localizare : Targoviste

Fullmetal Alchemist Empty
MesajSubiect: Fullmetal Alchemist   Fullmetal Alchemist Icon_minitimeDum Feb 15, 2009 12:41 pm

Titlu: Fullmetal Alchemist

Titluri alternative: Full Metal Alchemist, FMA, Hagane no Renkinjutsushi, Hagaren

Autor: Hiromu Arakawa

Gen: shounen, action, adventure, drama, supernatural

Status: 20 volume (87 capitole scanlate), on-going

Review

Cand spui “Fullmetal Alchemist” foarte multi se gandesc la anime-ul cu acelasi nume, cel putin in tara noastra. Dar inainte de a fi un anime de exceptie, ce ar putea sta fara indoiala intr-un top al celor mai bune anime-uri ale tuturor timpurilor, a fost o manga de succes. Spre deosebire de alte adaptari dupa manga-uri insa, in cazul de fata anime-ul si manga-ul nu au in comun decat personajele si premiza. Spre deosebire de alte cazuri, cum ar fi Berserk, unde anime-ul reproduce fidel pana si pozitia personajelor din unele scene ale manga-ului, sa citesti Fullmetal Alchemist dupa ce i-ai vizionat adaptarea nu e plictisitor deloc. De fapt, e chiar mai recomandat sa procedezi asa, deoarece in partea de inceput, partea comuna intre anime si manga, se prezinta mai pe larg unele lucruri care nu sunt aprofundate in manga si astfel o poti intelege mai bine. In plus, manga-ul nu contine fillere si reuseste cu succes sa-i multumeasca pe cei care nu au fost multumiti de modul in care s-a terminat anime-ul.

Poveste

Ca si in anime, povestea se invarte in jurul fratilor Elric, Ed (Edward) si Al (Alphonse). In urma unei incercari esuate de a-si reinvia mama, Ed si-a pierdut o mana si un picior, iar Al intregul corp, sufletul sau fiind atasat de o armura. Incercand sa isi recapete corpurile normale, cei doi pleaca in cautarea legendarei Pietre Filozofale, echivalentul Sfantului Graal pentru alchimisti. Alchimia lor nu seamana insa prea mult cu cea din lumea noastra. Alchimistii din Fullmetal Alchemist nu fac tocmai experimente si se joaca cu potiuni, ci, folosindu-se de legea schimbului echivalent, Tokka Kokka, si cercuri de alchimie, reusesc sa creeze sau sa distruga lucruri. Sa transforme materia mai bine zis.

Povestea se complica insa pe masura ce descopera existanta homunculus-ilor, oameni cu puteri supranaturale, creati pe cale artificiala cu ajutorul alchimiei de catre un personaj misterios pe nume “Father” (Tatal). Pe deasupra, existenta unei conspiratii in interiorul armatei, forta ce guverneaza tara in care ei locuiesc, si implicarea unor personaje cu sange regal dintr-o tara straina, aflate in cautarea secretului nemuririi, nu fac decat sa complice lucrurile. Spre deosebire de anime, care a conferit manga-ului alte semnificatii si un cu totul si cu totul alt sens si parcurs al lucrurilor, povestea din manga e mult mai inchegata si uniforma.

Pe de alta parte, nu pune acelasi accept pe detalii pe care l-a pus anime-ul. In manga, lucrurile sunt prezentate in general mai larg, ceea ce e totusi de inteles, daca e sa tinem cont de faptul ca in manga apar mult mai multe personaje iar complotul se ramifica in mai multe directii. Apar mult mai multe personaje, se descopera mai multe raspunsuri dar se si pun mai multe intrebari noi. Desi are inca o profunzime si un substrat, Fullmetal Alchemist ramane totusi un shounen cu foarte multa actiune, astfel incat nu reuseste sa te plictiseasca si poate capta atentia atat celor mai maturi, cat si celor mai tineri. De altfel, un ochi atent poate observa si nuantele politice si anti-rasiste prezentate aici, putandu-se face o paralele cu societatea actuala si problemele ei.
Sus In jos
https://anime-naruto.ace.st

Fullmetal Alchemist
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Personaje - full metal Alchemist

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Anime :: Anime Forum :: Alte Anime-uri :: Alte anime-uri :: Full metal alchemist-
Mergi direct la: